Juntament amb grups com Love Of Lesbian, Sidonie, Inspira, Mazoni, etc, he cedit una cançó (“Muntanyes i Glaciars”) pel disc del projecte ZOOXXI. Aquí una mica d’info i al final la seva web:

“Els zoològics van néixer com a estratègia de propaganda imperialista fa més de 6000 anys. Els imperis invasors com Babilònia, Constantinoble, Egipte o més tard Roma capturaven animals “estranys”, que els seus ciutadans no havien vist mai amb els seus propis ulls, i els exhibien a les places públiques per tal de demostrar que havien estat a terres molt llunyanes conquerint, extenent l’imperi.

Molts segles més tard, entre el XVIII i el XIX, els zoològics es van associar a la conquesta europea d’Àfrica, i eren els mateixos caçadors els qui perdonaven la vida a un animal però no li perdonaven la llibertat, ja que l’atrapaven per vendre’l viu a un circ o a un zoològic europeu.

CREUS QUE AQUESTA VISIÓ HA CANVIAT AL SEGLE XXI?
Ens agradaria pensar que sí, però el cert és que no. Ha canviat la retòrica i el relat, però la lògica mercantilista i utilitarista segueix a l’ADN d’aquestes instal·lacions: matances d’animals joves i sans, intercanvis, crueltat i maltractaments, irregularitats i corrupció són fenòmens habituals als parcs zoològics de tot el món, fins i tot dins de zoos que formen part de les grans organitzacions internacionals de zoos i aquaris que, segons afirmen, garanteixen bones pràctiques. D’alguna manera, els zoos segueixen perpetuant la seva lògica imperialista, l’imperialisme de l’ésser humà sobre les altres espècies animals i la natura.

QUÈ SERAN ELS ZOOS EN UN FUTUR?
Responem aquesta pregunta amb la campanya ZOOXXI, un projecte creat pel món acadèmic i l’activisme animalista, i impulsat per la societat civil que el subscriu. ZOOXXI és una proposta tècnica per transformar els zoos en allò que volem que siguin: espais per a protegir els animals en lloc d’utilitzar-los com a negoci. El sentit comú ens diu que els zoos han de ser tancats, i els qui pensen així sens dubte coincideixen amb la nostra visió dels animals com a subjectes amb drets, però després de molta investigació i anàlisis hem arribat a una altra conclusió encara més ambiciosa: volem transformar els zoos en espais dedicats a fomentar els drets dels animals, a protegir-los, a tenir-ne cura, i a exercir la funció d’eina ecològica per a protegir els hàbitats sense els quals les altres espècies animals no tenen cap possibilitat de supervivència ni de subsistència. A més, un zoo tancat no suposa menys animals en captivitat, ja que quan es tanca un zoològic, aquests animals van a parar a altres zoos.

Et convidem a conèixer més coses sobre el projecte ZOOXXI a la nostra web www.zooxxi.org/ca i si vius a Barcelona, et proposem que formis part de la mobilització ciutadana que demana a l’Ajuntament l’aplicació d’aquest programa a la ciutat. Amb la teva signatura i moltes altres podem aconseguir-ho.”