bio / feines

FOTO: SÍLVIA POCH

BIO

Així molt resumidament, els meus pares són mestres i soc el gran de quatre germans. Vaig començar a tocar la bateria als 3 anys, a estudiar música als 6, a tocar en grups als 10, als 14 em vaig enamorar i als 15 vaig fer el meu primer disc (a la bateria, fent metal rollo Deftones / Korn / Sepultura). Als 16 vaig començar a donar classes de bateria en una escola i al local d’assaig i a treballar també en altres feines més grises per pagar els instruments, material i locals d’assaig.

Als 18 va venir el desamor i la tristor i vaig deixar la bateria, vaig agafar la guitarra i em vaig convertir en un putu cantautor. Vaig començar a gravar-me i produir-me els meus propis discs tristos a l’habitació de casa els meus pares, just quan vaig començar la carrera de Belles Arts. Després d’uns anys de gravar discos i discos que encara estan en calaixos, aprenent a gravar, a composar i a escriure, als 21 de tot aquest material gravat durant anys va sortir-ne el “Postdiluvian“, disc inèdit, cantat en anglès macarrònic, que dura 80 minuts i és fosc a matar. I arrel d’aquest disc, que va córrer en CD-R entre la gent propera, un any després, als 22 em van encarregar fer la meva primera banda sonora de cinema, per a la pel·lícula “Zulo“, i després vaig començar a fer músiques per a publicitat i televisió.

Als 23 vaig posar-me a estudiar producció i postproducció d’àudio i als 24 vaig començar més en sèrio a fer gires de concerts dels meus discs al crear el meu projecte sarcàstico-humorístic “Estanislau Verdet“. Als 25 va tornar a aparèixer l’amor i als 26 vaig engegar el meu propi estudi de gravació en uns baixos de Gràcia. Als 27 vaig matar el projecte Estanislau Verdet després de dos discs, perquè s’estava fent massa gros i vaig muntar el meu propi segell discogràfic, Amniòtic Records, per re-editar el disc d’u_mä (un projecte que vam fer junts amb la Maria Coma).

Als 28 ja vaig començar a firmar els discos sota el meu propi nom (als 28 el “2010” i als 30 el “de bosc“), i alhora vaig decidir deixar de fer les feines que no m’agradaven (publicitat, classes, etc.) i des de llavors, per poder pagar els meus discs i gires vaig dedicar-me a fer produccions de discs d’altres grups al meu estudi, a composar bandes sonores per a cinema, a dirigir el segell discogràfic i a tocar en directe amb altres projectes com Maria Coma (a la bateria), Standstill (al vibràfon i percussions) o Inspira (a la bateria). Fins que als 32, després d’uns 6 anys sense haver parat ni un sol dia ni fet vacances, vaig explotar, em vaig saturar i vaig decidir deixar-ho i tancar-ho tot, agafar els quatre calers que havia estalviat i marxar a viure a Banyoles en una caseta amb gallines per escriure en calma el disc: “Pels dies bons“.

Als 33 vaig editar aquest disc (Pels dies bons) i vaig decidir fer-ho tot al marge de la indústria i dels cercles comercials, autoeditant-me, autofabricant-me manualment les còpies (amb estampació i cartons, un a un), auto-gestionant-me (fent-me el management, la logística, la producció i la comunicació) i venent el disc als concerts i per correu. La cosa, al contrari del que esperava, va créixer moltíssim i vaig començar a poder viure exclusivament d’això per primer cop després de 14 discs. Al final va acabar sent una gira de 90 concerts (gira espanyola i europea incloses) i totes les còpies venudes tant en vinil com en cd (2.500). A l’acabar la gira d’aquest disc vaig posar fi al meu parèntesi banyolí i vaig tornar a viure a Barcelona.

Als 34, per tancar el cercle d’aquest disc, el setembre de 2015, vaig organitzar una gira europea de concerts una mica especial. 15 concerts a 15 ciutats en 15 dies. De Barcelona fins a Sèrbia. Tocant als menjadors de la gent que m’acollia i desplaçant-me amb cotxes compartits. La gent que venia de públic no pagava entrada, sinó que portava menjar per compartir després del concert. M’acompanyava el Joan Solé amb qui vam gravar-ho tot. Finalment, tot el material va veure la llum com a web-sèrie-documental de 14 capítols.

Just al tornar de la gira europea, encara amb 34, va tornar a aparèixer l’amor i, al cap d’un any i ja amb 35, vaig editar el meu 15è disc, el 4t sota el meu nom, titulat “Abisme cavall hivern primavera i tornar“. Un disc doble, amb 22 cançons, on vaig seguir amb l’auto-gestió: autoeditant-me el disc i aquest cop també autodistribuïnt-me’l. La gira d’aquest disc va durar un any i mig amb més de 80 concerts!

A l’acabar aquesta gira, ja amb 37 anys, per immortalitzar la banda que m’havia acompanyat i deixar enregistrades les cançons tal com les tocàvem actualment als concerts vaig editar dos discos: “COSTA-ROJA (Sessions d’assaig al mig del no-res)“, amb les cançons antigues que més havien canviat amb els anys; i “CONCERT 2018“, l’enregistrament del concert final de gira a Barcelona d’aquell mateix any.

L’any següent, 2019, vaig publicar el disc “Life vest under your seat” que era un cant a l’esperança i a saber demanar ajuda quan un la necessita. I tot i l’èxit del disc i dels concerts, la pandèmia va interrompre la recta final de la gira.

I justament en aquest confinament es va gestar el següent disc, titulat “La vida és ara” (2020). Pocs dies abans del confinament em vaig separar i vaig anar a viure provisionalment uns dies a l’estudi. L’estat d’alarma em va agafar allà i ja no en vaig poder sortir fins al cap de 75 dies. Després d’una primera setmana de confinament una mica claustrofòbica, poc a poc les coses es van anar posant a lloc i vaig poder començar a ordenar pensaments i sensacions de tot el que m’havia estat passant aquests últims temps. Entre altres coses em vaig adonar que era molt més feliç del que em pensava i que tenia molta sort. Aquest nou disc és el resultat de tot plegat. Un canvi d’etapa, un fer-se gran, un prendre distància. El vaig gravar tot jo sol allà tancat, amb els instruments que tenia. I va ser la meva rutina i la meva única ocupació en aquells 75 llargs dies.

La rebuda d’aquest “La vida és ara” va ser una sorpresa preciosa. Jo ja no em pensava que em passaria això després de tants anys i tants discs. Va ser una gira preciosa, plena de concerts amb les entrades exhaurides, amb més públic que mai. El disc va batre tots els rècords de la meva discografia anterior i va suposar un canvi substancial pel projecte.

Des de sempre tinc la norma de que a cada disc que trec munto una nova banda diferent per a l’ocasió. Aquest cop la manera de fer el concert d’aquesta gira va ser molt especial i diferent, per això després d’una extensa i bonica gira vaig decidir que volia immortalitzar-ho en vídeo i disc. Per això vam rodar els tres concerts que vam fer a la Sala Barts de Barcelona i els vam editar en vídeo a YouTube i en disc a plataformes digitals sota el nom GIRA 2021.

Per primera vegada a la meva carrera les coses van anar prou bé com per no haver d’estar gravant el proper disc durant la gira de l’anterior i vaig poder decidir agafar-me un temps per mi, un parell de mesos per parar. Però no en sé massa de parar i tot i que vaig fer una escapadeta llarga a Menorca, al cap de 6 mesos des del final de gira ja he acabat i enviat a fàbrica el nou disc i entremig he fet la banda sonora d’un llargmetratge i produït el disc d’una altra banda. Sigui com sigui, he decidit que voldré estar un any sense trepitjar els escenaris, així que el disc sortirà el 21 d’octubre i la gira començarà el 19 de novembre. Fins llavors anirem avançant algunes de les cançons del nou disc en comptagotes.

El disc es titula : ) i és el disc més positiu, rítmic i de bon rollo que he fet mai! Un disc que posa les cures (el cuidar, el cuidar-se i el cuidar-nos) a davant de tot. Com els anteriors, aquest és un disc autogestionat, autoeditat i sense finançament de cap empresa. Em fa molta il·lusió que l’escolteu! Moltes ganes d’anar desvelant tot el que estem preparant!

: )

FEINES

 

DISCOGRAFIA

 • Pau Vallvé – : ) (2022) [SPOTIFY]
 • Pau Vallvé – La vida és ara (2020) – [SPOTIFY]
 • Pau Vallvé – Life vest under your seat (2019) – [SPOTIFY]
 • Pau Vallvé – CONCERT 2018 (2018) – [SPOTIFY]
 • Pau Vallvé – COSTA-ROJA (Sessions d’assaig al mig del no-res) (2018) – [SPOTIFY]
 • Pau VallvéSmoking Room (Original Theater Soundtrack) (2017) – [SPOTIFY]
 • Pau Vallvé – Per què collons has trigat tant (2017) – [SPOTIFY]
 • Pau VallvéAbisme cavall hivern primavera i tornar (2017) – [SPOTIFY]
 • Pau Vallvé RISE (Cançó per a la pel·lícula ‘100 METROS’) (2016) – [SPOTIFY]
 • Pau VallvéPels dies bons (2014) – [SPOTIFY]
 • Pau Vallvéde bosc (2012) – [SPOTIFY]
 • Pau Vallvé – 2010 (2010) – [SPOTIFY]
 • Pau VallvéSuspicious Minds (Original Motion Picture Soundtrack) (2009) – [SPOTIFY]
 • u_mä – u_mä (Reedició Especial) (2009) – [SPOTIFY]
 • Estanislau Verdet – L’all ho és tot pels anglesos (2008) – [SPOTIFY]
 • u_mä – u_mä (2007) – [SPOTIFY]
 • Estanislau Verdet Un que de tan llest és tonto i un que de tan tonto és llest (’06) [SPOTIFY]
 • Pau Vallvé ZULO (Original Motion Picture Soundtrack) (2005) – [SPOTIFY]
 • Pau Vallvé – Oak | Postdiluvian (2004)
 • Pau Vallvé Things Behind Disguise (2003)
 • Pau Vallvé When it Rains (2003)
 • Pau Vallvé – Great spirit of old aromas (9 CDs) (2001-2002)
 • Egon Old Boy Screaming Silence (2 CDs) (2000)
 • Egon28 Say Always Goodbye E.P. (1999)
 • Experiment Zero Last Recordings E.P. (1998)
 • Experiment Zero Melt Down (1997)

 

PRODUCCIÓ MUSICAL

 • Pau Vallvé – : ) (2022) [SPOTIFY]
 • Marala – Jota de morir (2022) [SPOTIFY]
 • Inspira – Acaba i comença (2022) – [SPOTIFY]
 • Pau Vallvé – La vida és ara (2020) – [SPOTIFY]
 • Pau Vallvé – Life vest under your seat (2019) – [SPOTIFY]
 • Pau Vallvé – COSTA-ROJA (Sessions d’assaig al mig del no-res) (2018) – [SPOTIFY]
 • Jordi Lanuza – Com a casa (2018) – [SPOTIFY]
 • Pau Vallvé – Smoking Room (Original Theater Soundtrack) (2017) – [SPOTIFY]
 • Pau VallvéPer què collons has trigat tant (2017) – [SPOTIFY]
 • Pau VallvéAbisme cavall hivern primavera i tornar (2017) – [SPOTIFY]
 • Daniel LumbrerasLa Vila (2017) – [SPOTIFY]
 • Pau Vallvé RISE (Cançó per a la pel·lícula ‘100 METROS’) (2016) – [SPOTIFY]
 • Pau VallvéPels dies bons (2014) – [SPOTIFY]
 • Maria ComaCelesta (2013) – [SPOTIFY]
 • InspiraAmunt! (2013) – [SPOTIFY]
 • Pau Vallvéde bosc (2012) – [SPOTIFY]
 • Maria ComaMagnòlia (2011) – [SPOTIFY]
 • Maria ComaLinòleum en Concert (2011) – [SPOTIFY]
 • Pau Vallé2010 (2010) – [SPOTIFY]
 • InspiraEscapistes (2010) – [SPOTIFY]
 • The New Raemon – Remix de A propósito del asno (2010) – [SPOTIFY]
 • Love Of Lesbian – cançó “Incondicional” (2010) – [SPOTIFY]
 • Standstill – Vibràfons i marimbes del disc “Adelante Bonaparte” (2010) – [SPOTIFY]
 • Senyors Tranquil Tenir-ho tot (2010) – [SPOTIFY]
 • GespaLa Distància farà la feina bruta (2010) – [SPOTIFY]
 • Maria Coma – Linòleum (2009) – [SPOTIFY]
 • Pau VallvéBSO Suspicious Minds (2009) – [SPOTIFY]
 • MicuRumbafica EP (2009)
 • u_mä – Cançó El Cargolet (2009)[SPOTIFY]
 • Estanislau Verdet L’all ho és tot pels anglesos (2008) – [SPOTIFY]
 • 1st Aid Kit Plaits (2008) – [SPOTIFY]
 • Inspira – 2 cançons del disc Cova placenta (2008) – [SPOTIFY]
 • u_mäu_mä (2007) – [SPOTIFY]
 • StandStill – Remix de 1 2 3 sombra (2007) – [YOUTUBE]
 • Estanislau Verdet Un que de tan llest és tonto i un que de tan tonto és llest (’06) [SPOTIFY]
 • 1st Aid Kit F1rst (2006) – [SPOTIFY]
 • Inspira – Cançó Dolphins (2006)
 • Eto’o Remix Final de la Champions Rac1 (2006)
 • Insomni ‘Assalt directe’ (2006)
 • Pau Vallvé BSO de Zulo (2005) – [SPOTIFY]
 • ‘The last album’ (Disc de versions desenfadades dels Beatles) (2005)
 • November Trio (2005)
 • Pau Vallvé / OAK Postdiluvian (2004)
 • Pau Vallvé – Things Behind Disguise (2003)
 • Pau Vallvé – When it rains (2003)
 • Pau Vallvé – Great spirit of old aromas [9CDs] (2001-2002)
 • Egon28 – Say always goodbye E.P. (1999)
 • Pau Vallvé – Buenas noches [single] (1999)

 

BANDES SONORES ORIGINALS

 • Pau Vallvé – La vida sense la Sara Amat (Massa d’or, 2019) Llargmetratge per cinema
 • Pau Vallvé – Smoking Room (Original Theater Soundtrack) (2017) – [SPOTIFY]
 • 100 Metros (Filmax, 2016) Cançó original per a la pel·lícula
 • Jean-François i el sentit de la vida (2015) Teaser de la pel·lícula
 • El fin del mundo será en brasil (2012) Curtmetratge per a cinema
 • Món Petit (2012) Llargmetratge Documental per a cinema
 • Han Bombardejat Una Escola (2010) Documental
 • Suspicious Minds (Discobolo Films, 2009) Llargmetratge per cinema – [SPOTIFY]
 • Una Mà de Contes (TV3, 2006) (música per a 5 contes per televisió)
 • Zulo (Discobolo Films, 2005) Llargmetratge per cinema – [SPOTIFY]
 • Porca Misèria – Sèrie de televisió(TV3, 2005) (14 peces)
 • Caixa Fòrum – Exposició Avelino Pi (música pel vídeo de l’exposció)
 • Esto no és un cuento (Laia Aubia, 2003) curtmetratge de cinema
 • MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya) Cançó del Joglar (Per l’exposició So i Color)

 

PUBLICITAT

 • L’Auditori – Cicle ‘Sit Back’ (2017)
 • Kettal – (2017)
 • Ceys – (2016)
 • Damm – St Jordi (2016)
 • Lactovit Lactourea (2016)
 • DKV4 Spots 2012 (2012)
 • FiraTàrregaSpot 2011 (2011)
 • TresC Spot Nadal 2010 (2010)
 • FiraTàrregaSpot 2010 (2010)
 • TresCSpot en 3D Abril 2010 (2010)
 • MMT seguros 4 Spots de “Poliza Blanca” (2010)
 • MarabansSpot “Don’t Walk Alone” (2010)
 • TresCSpot Setembre 2009 (2009)
 • FiraTàrrega Spot 2009 (2009)
 • Generalitat de Catalunya Aquí Reduïm/Reciclem (2009)
 • Novartis Rasilez & the Reninas (2008)
 • Fic-Cat’09 – Festival Internacional de Curtmetratges en Català (2008)
 • Generalitat de Catalunya Aquí Reciclem (2008)
 • NovartisNovartis Eres Tu (2008)
 • Campanya nadalenca de Polinyà Fes un bon Nadal (2007)
 • TMB Nous Metros (2006)
 • Lu Principe Medallón (2005)
 • Mallorca Vine a Mallorca (2005)
 • Unió de Consumidors de Catalunya (2003)
 • Peix etiquetat, peix de qualitat (2003)

 

TELEVISIÓ I RÀDIO

 • Mic3 (TV3) – Sintonia, crèdits, cançons i molinets per la nova temporada (2010-11)
 • Porca Misèria (TV3) – Músiques pels capítols
 • El cor de la ciutat – Cançó “Un món de bojos” (2008)
 • Una má de contes (TV3) – Música per a cinc contes
 • Mic 3 (TV3) – Músiques i efectes sonors (2008)
 • TV3 – Molinets de l’ 11 de setembre (2006 i 2007)
 • Boca Ràdio – Sintonies (2005)
 • Superxiula – Disc del Club Super3 (TV3, 2004) (4 cançons)

 

PROJECTES ON HE TOCAT

 • Pau Vallvé (2011-2021)
 • Maria Coma (2009-2014)
 • Inspira (2013)
 • Standstill – Bonaparte Ensamble (2011-2012)
 • u_mä (2007-2009)
 • Estanislau Verdet (2006-2009)
 • Oak (2004-2005)
 • Tula (2003)
 • Great Spirit Of Old Aromas (2001-2003)
 • Egon (1999-2001)
 • Experiment Zero (1997-1999)
 • Freak Out (1996-1997)

 

VÍDEOS DIRIGITS

 • Pau Vallvé – Tu deixa’t portar – 2022
 • Pau VallvéRient per no plorar (Lyric video) – 2020
 • Pau VallvéCada deu anys – 2020
 • Pau VallvéDiuen diuen diuen – 2019
 • Pau VallvéUn sol radiant – 2019
 • Pau VallvéPenalti i gol és gol 2019
 • Pau VallvéSignat, el teu padrí 2019
 • Pau VallvéCONCERT 2018 (DVD) 2019
 • Pau VallvéLife vest under your seat (Lyric video) – 2019
 • Pau VallvéDiuen diuen diuen (Lyric video) – 2018
 • Pau VallvéLife vest under your seat (Album preview) – 2018
 • Pau VallvéConcert 2018 (Album Teaser) – 2018
 • Pau VallvéQue vingui l’hivern – 2018
 • Pau Vallvé  Per sempre – 2018
 • Pau Vallvé  Per què collons has trigat tant? (amb banda) – 2017
 • Pau Vallvé  En un somni estrany – 2017
 • Pau Vallvé  O només sóc jo? – 2017
 • Pau Vallvé  Diguem blat! – 2017
 • Pau Vallvé – Avui l’únic que vull (amb Lyona) – 2017
 • Pau Vallvé – El millor de marxar és tornar – 2016
 • Pau Vallvé – RISE (montage amb imatges de la pel·lícula) – 2016
 • Pau VallvéGira Europea (Web-serie-documental) – 15 capítols (2016)
 • Pau Vallvé – En Càmera Lenta – 2015
 • Pau Vallvé – 17820 – 2014
 • Pau Vallvé – Pels dies bons – Album Teaser – 2014
 • Pau Vallvé – A baix, a les valls – 2012
 • Pau Vallvé – Molt Bé – 2011
 • Pau Vallvé – Protagonistes (amb Sergi Cañellas) – 2010
 • Estanislau Verdet – Lluç – 2008
 • u_mä – Escarbats (amb Maria Coma) 2008
 • u_mä Blanc (amb Maria Coma) 2007
 • u_mä Estiu (amb Maria Coma) 2007
 • Estanislau Verdet – M’agradaria ser un lemür – 2006
 • Estanislau Verdet – Farsant per la font del gat – 2006
 • Estanislau Verdet – Per fer país insultem en català – 2006

 

MANAGEMENT

 • Pau Vallvé – Gira disc “Abisme cavall hivern primavera i tornar” (54 dels 82 concerts)
 • Pau Vallvé – Gira disc “Pels dies bons” (90 concerts, inclosa gira europea)
 • Pau Vallvé – Gira disc 2010 (29 concerts dels 50 que va durar la gira)
 • Maria Coma – Gira 2009-2011 (37 concerts dels 60 que va durar la gira)
 • u_mä – Gira 2008-2009 (27 concerts)

 

WEBS

 • Pau Vallvéwww.pauvallve.com
 • Pau Vallvé – 2014 – (web ja no activa)
 • Maria Coma – 2013 – (web ja no activa)
 • Pau Vallvé – 2012 – (web ja no activa)
 • Maria Coma – 2011 – (web ja no activa)
 • Pau Vallvé – 2010 – (web ja no activa)
 • Maria Coma – 2010 – (web ja no activa)
 • Amniòtic Records – 2010 (web ja no activa)
 • Pau Vallvé – 2009 – (web ja no activa)
 • Maria Coma – 2009 – (web ja no activa)
 • Pau Vallvé – 2008 – (web ja no activa)
 • Estanislau Verdet – 2008 – (web ja no activa)
 • u_mä – 2008 – (web ja no activa)
 • Estudis MIAU – 2008 – (web ja no activa)
 • Pau Vallvé – 2007 – (web ja no activa)
 • Estanislau Verdet – 2006 – (web ja no activa)
FOTO: SÍLVIA POCH
FOTO: SÍLVIA POCH
FOTO: ARXIU
FOTO: BELÉN RUIZ
FOTO: ARXIU
FOTO: BELÉN RUIZ
FOTO: TINA RIERA (ATTHINA)
FOTO: SÍLVIA POCH
FOTO: TINA RIERA (ATTHINA)
FOTO: BELÉN RUIZ